খাদ্যৰ বাবে ধন ৰাহি কৰিবলৈ খাদ্যৰ পৰিকল্পনা কৰক আৰু বজাৰ কৰাৰ তালিকা বনাওক, ঘৰতে সঘনাই ৰান্ধিব, আৰু ডাঙৰ ডাঙৰকৈ কিনিব। অতিৰিক্ত কৌশলসমূহৰ ভিতৰত আছে বজাৰ কৰা বিক্ৰী, কুপন ব্যৱহাৰ কৰা, ষ্ট’ৰ ব্ৰেণ্ড বাছনি কৰা, আৰু খাদ্যৰ অপচয় হ্ৰাস কৰা।
বজাৰ কৰাৰ আগতে
আপোনাৰ খাদ্যৰ পৰিকল্পনা কৰক: আপুনি কি কিনিব লাগিব সেইটো সঠিকভাৱে জানিবলৈ সাপ্তাহিক খাদ্য পৰিকল্পনা তৈয়াৰ কৰক, যিয়ে ইম্পলছ বাই আৰু অতিৰিক্ত খৰচ ৰোধ কৰে।
এখন তালিকা বনাওক: এটা কঠোৰ বজাৰ তালিকাই আপোনাক আপোনাৰ পৰিকল্পনাত আঁঠু লৈ থাকিবলৈ আৰু অপ্ৰয়োজনীয় বস্তু কিনাৰ পৰা আঁতৰি থাকিবলৈ সহায় কৰে। বিক্ৰী পৰীক্ষা কৰক: সাপ্তাহিক বিক্ৰীৰ বাবে ষ্ট'ৰ ফ্লাইয়াৰ আৰু এপসমূহ চাওক আৰু সেইবোৰৰ চাৰিওফালে আপোনাৰ খাদ্য পৰিকল্পনা গঢ়ি তোলক।
ভোকত বজাৰ কৰাটো এৰক: ভোকত থাকিলে ইম্পলছ ক্ৰয় কৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি।
বজাৰ কৰি থাকোঁতে
তালিকাত আঁঠু লওক: মনোনিৱেশ কৰি থাকিবলৈ আৰু ইম্পলছ বাই এৰাই চলিবলৈ আপোনাৰ তালিকাখন ব্যৱহাৰ কৰক।
জেনেৰিক ব্ৰেণ্ড বাছক: ষ্ট’ৰ বা জেনেৰিক ব্ৰেণ্ড প্ৰায়ে নামৰ ব্ৰেণ্ডতকৈ বহুত কম খৰচী হয়।
ইউনিটৰ মূল্য তুলনা কৰক: বিশেষকৈ বিভিন্ন আকাৰৰ তুলনা কৰাৰ সময়ত সৰ্বোত্তম মূল্য বিচাৰিবলৈ ইউনিটৰ মূল্য (প্ৰতি আউন্সৰ মূল্য, পাউণ্ড আদি) চাওক।
ডাঙৰ ডাঙৰকৈ কিনিব: সময়ৰ লগে লগে ধন ৰাহি কৰিবলৈ আপুনি ফ্ৰীজত থ’ব পৰা নষ্ট নহোৱা বস্তু আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ মাংস ক্ৰয় কৰক।
দোকানৰ বিক্ৰী আৰু ক্লিয়াৰেন্স: ৰেহাই মূল্যৰ সামগ্ৰী কিনিব, বিশেষকৈ যদি আপুনি সেইবোৰ পিছৰ বাবে ফ্ৰীজত ৰাখিব পাৰে, কিন্তু সাৱধান হওক যাতে আপুনি
প্ৰয়োজনতকৈ বেছি কিনিব নোৱাৰে।
দিনটোৰ শেষত বা স্থানীয় বজাৰত বজাৰ কৰক: বজাৰত বন্ধ হোৱাৰ সময়ৰ ওচৰত আপুনি ভাল ডিল পাব পাৰে।
বজাৰ কৰাৰ পিছত
শূন্যৰ পৰা ৰান্ধিব: প্ৰি-মেড বা প্ৰি-পেকেজড খাদ্য কিনাতকৈ শূন্যৰ পৰা ৰন্ধাটো প্ৰায় সদায় কম খৰচী।
খাদ্য প্ৰস্তুতি: ব্যস্ত ৰাতি সময় আৰু ধন ৰাহি কৰিবলৈ খাদ্যৰ ডাঙৰ বেচ ৰান্ধক আৰু ভৱিষ্যতে ব্যৱহাৰৰ বাবে অংশ ফ্ৰীজত ৰাখক।
বাকী থকা খাদ্য ব্যৱহাৰ কৰক: অপচয়ৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ বাকী থকা খাদ্য দুপৰীয়াৰ আহাৰ বা আন ৰাতিৰ আহাৰত ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰক।
খাদ্য সঠিকভাৱে সংৰক্ষণ কৰক: সঠিকভাৱে সংৰক্ষণ কৰিলে খাদ্য নষ্ট হোৱাত সহায় কৰে, গতিকে বেয়া হোৱাৰ আগতেই ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
উপাদানসমূহ পুনৰ উদ্দেশ্য কৰক: একাধিক খাদ্যৰ বাবে গোটা কুকুৰাৰ দৰে বস্তু ব্যৱহাৰ কৰক (স্তন, উৰু, তাৰ পিছত মৃতদেহটো ষ্টকৰ বাবে) বা শাক-পাচলিৰ টুকুৰাবোৰ জোলৰ বাবে সংৰক্ষণ কৰক।