Yeməkdə pula qənaət etmək üçün yeməkləri planlaşdırın və alış-veriş siyahısı hazırlayın, evdə daha tez-tez bişirin və toplu olaraq alın. Əlavə strategiyalara alış-veriş satışı, kuponlardan istifadə, mağaza markalarının seçilməsi və qida tullantılarının azaldılması daxildir.
Alış-veriş etməzdən əvvəl
Yeməklərinizi planlaşdırın: Nə almalı olduğunuzu dəqiq bilmək üçün həftəlik yemək planı yaradın ki, bu da impuls alışların və həddindən artıq xərcləmənin qarşısını alır.
Siyahı hazırlayın: Ciddi alış-veriş siyahısı planınıza sadiq qalmağınıza və lazımsız əşyalar almamağınıza kömək edir.
Satışları yoxlayın: Həftəlik satışlar üçün mağaza flayerlərinə və proqramlarına baxın və onların ətrafında yemək planınızı qurun.
Ac alış-verişdən çəkinin: Ac olduğunuz zaman impuls alış-veriş etmək ehtimalınız daha yüksəkdir.
Siz alış-veriş edərkən
Siyahıya sadiq qalın: diqqətinizi cəmləmək və impuls alışlarından qaçmaq üçün siyahıdan istifadə edin.
Ümumi markaları seçin: Mağaza və ya ümumi markalar ad markalarından çox daha ucuzdur.
Vahid qiymətlərini müqayisə edin: Xüsusilə müxtəlif ölçüləri müqayisə edərkən ən yaxşı dəyəri tapmaq üçün vahid qiymətinə (unsiyaya görə qiymət, funt və s.) baxın.
Toplu al: Vaxt keçdikcə pula qənaət etmək üçün dondura biləcəyiniz tez xarab olmayan əşyalar və böyük ət parçaları alın.
Mağazaların satışı və rəsmiləşdirilməsi: Endirimli əşyalar alın, xüsusən də onları daha sonra dondura bilsəniz, lakin ehtiyacınız olandan çox almamağa diqqət edin.
Günün sonunda və ya yerli bazarlarda alış-veriş edin: Bazarlarda bağlanış vaxtına yaxın daha yaxşı təkliflər tapa bilərsiniz.
Alış-veriş etdikdən sonra
Sıfırdan bişirin: Sıfırdan yemək demək olar ki, həmişə əvvəlcədən hazırlanmış və ya qablaşdırılmış yeməkləri almaqdan daha ucuzdur.
Yemək hazırlığı: Sıx gecələrdə vaxta və pula qənaət etmək üçün böyük partiyalarda yemək bişirin və gələcək istifadə üçün hissələri dondurun.
Qalıqlardan istifadə edin: israf etməmək üçün nahar və ya başqa bir şam yeməyi üçün qalıqlardan istifadə etməyi planlaşdırın.
Qidaları düzgün saxlayın: Düzgün saxlama yeməyin xarab olmasının qarşısını almağa kömək edir, beləliklə, xarab olmamışdan əvvəl istifadə edə bilərsiniz.
Tərkibləri dəyişdirin: Birdən çox yemək üçün bütöv bir toyuq kimi şeylərdən istifadə edin (döşlər, budlar, sonra ehtiyat üçün karkas) və ya bulyon üçün tərəvəz qırıntılarını saxlayın.